Menü
Kosár

Blog RSS Feed

febr. 16 Etno stílus: bohém, vidám és természetes
balla 0 2689
Lakberendezési stílusok Etno stílus: bohém, vidám és természetes  A etno stílus neve az “ethnic” szóból származik, mely elsősorban “népi” -t, más kultúrából származót jelent. Az irányzat legfőbb jellemzője, hogy különböző népek, népcsoportok művészet..
jan. 21 Vízparti stílus: napsütés, fehér homok és tengerpart élmény
balla 0 2723
Vízparti stílus: napsütés, fehér homok és tengerpart élmény A stílus alapvető jegyei a természetes fény, a napsütötte fehér (pl.: csontszín, törtfehér) színek szeretete és a tengerparti árnyalatok megjelenés a kiegészítőkön.Két népszerű irányzata van..
jan. 14 Farmhouse: rusztikus és modern találkozása
balla 0 3602
Farmhouse: rusztikus és modern találkozása A farmhouse (magyarul farmház) stílus jelenleg az egyik legnépszerűbb lakberendezési irányzat. Eredete az autentikus francia vidéki otthonokig nyúlik vissza, amelyet kiegészít a parasztházak, a farmok és a t..
jan. 03 Zen: a lecsendesedés és feltöltődés művészete
balla 0 2317
Zen: a lecsendesedés és feltöltődés művészete A lakberendezési stílus a zen filozófiájára épül, ezért fő jellemzői az egyszerűség, a letisztultság és a harmónia. A rohanó hétköznapok után az otthoni lecsendesedésről, a feltöltődésről szól. A tereket ..
dec. 22 Art deco: a kortalan luxus
balla 0 2371
Art deco: a kortalan luxus Fénykora az 1920-39 közötti időszakra tehető, ekkor volt a világ vezető művészeti irányzata, de napjainkban is töretlen a népszerűsége.A 20. század elejének stílusára a viktoriánus korszak, majd a szecesszió nyomta rá a bél..
dec. 09 Country: szerethető és személyes
balla 0 1777
Country: szerethető és személyes Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tevő irányzatot country vagy vidéki stílus néven is szokták említeni a szakirodalomban. Bármelyik nevén hívjuk is, a lényege ugyanaz: egy nagyon szerethető, nagyon személy..
dec. 02 Shabby chic: a kopott elegancia
balla 0 1819
 Shabby chic: a kopott elegancia A shabby chic szó jelentése kopott elegancia, és a források szerint a World of Interiors magazin újságírónője, bizonyos Rachel Ashwell alkotta meg. Az Amerikai Egyesült Államokban a 90-es évek óta töretlenül virágzik ..
nov. 25 Mediterrán: a legismertebb és legnépszerűbb stílusról általában
balla 0 1900
Mediterrán: a legismertebb és legnépszerűbb stílusról általában   A stílus az 1920-as évekből ered és alapvetően a korabeli olasz, spanyol és görög villák hangulatát idézi meg. Ezeknek a kultúráknak sok közös vonása van, így a mediterrán lakberendezé..
nov. 22 Klasszikus: tágas, impozáns és antik
0 1773
Lakberendezési stílusok Klasszikus: tágas, impozáns és antik   A klasszikus stílus nem egy lakberendezési irányzat, inkább a korabeli bútorok, anyagok alkalmazása a mai terekben.Eredete a középkorig nyúlik vissza, amikor létrejöttek a kézműves céhek,..
nov. 17 Eklektika: a szabadság művészete
balla 0 1787
Lakberendezési stílusok Eklektika: a szabadság művészete  Az eklektikus stílus a különböző korok, stílusok jegyeinek keveredését jelenti. Egyedi arculatát a személyre szabott válogatás és tervezés alapján éri el.A kifejezés a görög “eklektikosz” szób..
nov. 09 Minimalizmus: letisztult, elegáns és rendezett
balla 0 1720
Lakberendezési stílusok Minimalizmus: letisztult, elegáns és rendezett  A minimalizmus a Bauhaus alapfelfogásából indul ki, amely a legegyszerűbb és legcélszerűbb formát kereste az otthonokban élő emberek számára. Az avantgárd és a japán térkultúra s..
okt. 29 Indusztriális: a nyers ipari stílus
balla 0 1832
Lakberendezési stílusokMinden loft lakás indusztriális jellegű, de nem minden indusztriális tér loft lakásban található. Kialakulása összefügg a loftok divatba jöttével, de tőle függetlenül is működik. Jelentése: ipari stílus.Az ilyen hangulatú ottho..
Tételek: 1 - 12 / 24 (2 oldal)