Lakberendezési stílusok


Minden loft lakás indusztriális jellegű, de nem minden indusztriális tér loft lakásban található.

Kialakulása összefügg a loftok divatba jöttével, de tőle függetlenül is működik. Jelentése: ipari stílus.

Az ilyen hangulatú otthonok megőrzik, sőt hangsúlyozzák az ipari építészeti elemeket, például a nyers beton falakat vagy padlókat, a téglafelületeket, valamint a látszó cső- és vezetékrendszereket.

A stílusra minimális textilhasználat jellemző, inkább durva, kemény hatást keltő anyagokat alkalmaz. Ilyen a vas, vasrácsok, hajlított vascsövek, és az újrahasznosított vagy öregített faanyagok használata az étkezőasztalok, dohányzóasztalok, tálalószekrények esetében. Az ülőbútorok kiválasztásakor jellegzetes indusztriális elem a hűvös fém és melegebb hatású bőr kettőse is. Az üveg szintén megjelenik a terekben, hiszen nemcsak jól illeszkedik az ipari felületekhez, hanem csillogásával meg is töri azokat. Szinte minden antikolt, öregített, karcolt vagy durva natúr felület, burkolat, anyag illik stílusban az indusztriális terekbe.
A színek köréből a hűvös, fémes árnyalatokat használja, amelyek sötétebb tónusúak és természetes hatást keltenek. Ezek a szürke, fehér, kék árnyalatai, és az uralkodó fekete. Az antracitszürke, betonszürke, acélszürke, angolkék, vászonfehér árnyalatok mellé becsempészhető egy kevés piros és sárga szín a kiegészítőkön, lámpákon, dekorációs elemeken.


A bútorok közül a fémvázas székek, bisztrószékek, rusztikus ülőpadok, masszív bőr vagy kárpitozott kanapék, Chesterfield stílusú ülőbútorok, fotelek, többfunkciós nappali polcok, komódok, fém szekrények szintén jól illenek az ipari hangulatú otthonokba.
A dekorelemek, kiegészítők között szerepelhetnek nagyobb méretű színes vagy fekete-fehér fotók, grafikák, metszetek, vas vagy réz csarnoklámpák, reflektor jellegű állólámpák, óriási, a szerkezetet láttató turbinák, alkatrészek, órák, fémkeretes térelválasztók. Nem szükséges a falakat túldekorálni, mert a nyers beton- vagy téglafalak önmagukban is dekorációs elemei az indusztriális stílusnak.
 
 Vitkolczi Emese
www.ezeregyenterior.hu

 

Tekintsd meg az indusztriális stílusba illeszthető elemes bútorcsaládjainkat:

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/frida
https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/lofter
https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/Luton
https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/quant
https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/wood
  

és étkezőszékeinket:

https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/corral-a-etkezo-szek-fekete-lab-fekete
https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/dior-szek-fekete-barsony-bukk-lab-tap-105
https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/h-340-szek-krom-szurke-textilbor
https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/h-331-szek-krom-fekete-textilbor
https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/loft-2-szek-fem-femszinu-csiszolt
https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/loft-szek-fem-fa-ulolap-grafit-dio
https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/solid-szek-barna-textilbor