Vízparti stílus: napsütés, fehér homok és tengerpart élmény

 

A stílus alapvető jegyei a természetes fény, a napsütötte fehér (pl.: csontszín, törtfehér) színek szeretete és a tengerparti árnyalatok megjelenés a kiegészítőkön.

Két népszerű irányzata van: az eredeti, régiesebb Coastal Cottage és a modern vízparti irányzat, amelyet Hampton stílusnak is neveznek.

A Coastal Cottage autentikus berendezésű vízparti stílus, mely ma egyre népszerűbb. Ennél az irányzatnál egy kis vízparti faház hangulat elérése a cél, amelyet az egyszerű faanyagok, régi tárgyak használata és a szellős térérzet jellemez.

Előtérbe kerülnek a régies, vidékies, vintage stílusú berendezési tárgyak. A bútorok jellemzően íves, kissé díszített lábú fotelek, fa bútorok, klasszikus vonalú, párnázott kanapék, karosszékek, díszpárnák.

A Hampton stílus egy New York közeli partszakaszról kapta a nevét. Ez a változat hangulatában megőrizte a vízparti stílus minden fontos karakterjegyét, de jóval modernebb annál. Jellemzői a nagy, nyitott terek és a letisztult luxus. Gyakori a porcelánok, a csillogó fém dekorációk és az arany szín használata. A bútorok mérete a nagyobb tereknek köszönhetően szintén tekintélyes: a hosszú, többszemélyes étkezőasztalok, méretes kanapék, fotelek és dohányzóasztalok jellemzőek. Egy ilyen ház kialakításakor az a cél, hogy a belépő úgy érezze, mintha egy tengerparti nyaralóban lenne.

A vízparti stílus általános, kedvelt padlóburkolata a fából készült hajópadló vagy parketta, amely maradhat natúr, de akár le is festhetjük vagy lakkozhatjuk.

Jellemző színei a napszítta fehérek, kevés korall és szürke árnyalattal kiegészítve, valamint a kék finomabb tónusai. A természetes kiegészítők jól illenek a stílusba, például a rattan, gyékény és bambusz szőnyegek, kosarak vagy a hajókötél dekorációk.

Mindkét irányzatánál fontos szabály, hogy törekedjünk a minimalizmusra, a szellős hatás megtartása érdekében.

A kreatív tervezésben a lakberendezőknek nagy segítséget jelent, hogy a https://signal.pl/bryly3d.php oldalról letölthetőek a Balla Bútor által forgalmazott bútorok 3d-s modelljei, így könnyen betervezhetővé váltak bármilyen stílusirányzatba.

 Vitkolczi Emese

http://ezeregyenterior.hu/


Tekintse meg a vízparti stílusba illeszthető elemes bútorcsaládjainkat:

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/brandson

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/diana

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/haga

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/loksa

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/mezo

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/parys

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/patras

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/reno

 

és étkezőszékeinket:

https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/mn-sc-szek-fa-feher-szurke-karpit

https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/op-sc2-ii-szek-ekru-t08-szovet

https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/pc-sc-szek-szurke-szovet-feher-fa-labazat

https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/cd-57-szek-fa-feher