Farmhouse: rusztikus és modern találkozása

 

A farmhouse (magyarul farmház) stílus jelenleg az egyik legnépszerűbb lakberendezési irányzat. Eredete az autentikus francia vidéki otthonokig nyúlik vissza, amelyet kiegészít a parasztházak, a farmok és a tanyák természetes hangulata.

Ennek köszönhetően sokféle hatás keveredik benne: a rusztikus, a vintage, a klasszikus és a modern jegyek egyszerre vannak jelen. Fontos jellegzetessége a természetes anyagok és a zöld növények alkalmazása, ami közelebb hozza a lakókat a környezethez. Mindez együtt szerethető, kényelmes és hívogató stílusú otthonokat hoz létre.

A színek letisztultak és visszafogottak, jellemző a fehér, szürke, középbarna, szürkéskék, kékeszöld és általában a zöldek használata, a természet jegyében. Textileknél a természetes anyagokat, a kockás, csíkos, és növényi motívumokat részesíti előnyben.

A térrendezése egyszerű, a mindennapi használatnak megfelelő. Jellemző rá a tágas tér, de nem kong az ürességtől, ugyanakkor nincs is túldekorálva - a megfelelő mennyiségű bútor és kiegészítő egyensúlyt teremt a térben. A farmhouse stílusnál a család központi helye a konyha, ez az otthon szíve-lelke.

Elengedhetetlen stílusjegye az újrahasznosított kisebb-nagyobb berendezési tárgyak alkalmazása: egy kopott bádogvödör használható kaspóként, vagy egy étkezőasztal készülhet uszadékfából. A tömör fa bútorok, gerendák, pajtaajtók szintén jellegzetes kiegészítők. A farmhouse stílusú otthonokban sok a robusztus bútordarab, amelyek kényelmesek és praktikusak. A belső terekben is használhatóak kültéri kiegészítők, ülőbútorok, dekorációk.

A természettel való kapcsolatot hangsúlyozzák a konyhai fűszernövények, a fával fűthető kandalló, vagy a bejárati ajtó mellett elhelyezett kisebb farönkök.

Jellemző tárgyak: fonott vagy fém kosarak, régi bádog használati eszközök, természetes hatású fa dísztárgyak, régi könyvek, feliratos táblák, fotók, gyertyák, krétával írható táblák, és minden olyan kiegészítő, ami a természettel függ össze, 

Vitkolczi Emese

www.ezeregyenterior.hu

 

A kreatív tervezésben a lakberendezőknek nagy segítséget jelent, hogy a https://signal.pl/bryly3d.php oldalról letölthetőek a Balla Bútor által forgalmazott bútorok 3d-s modelljei, így könnyen betervezhetővé váltak bármilyen stílusirányzatba.

 

Tekintse meg a farmhouse stílusba illeszthető elemes bútorcsaládjainkat:

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/ayson

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/bergen

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/loksa

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/mezo

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/Mortiz

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/nevada

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/ostia

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/parys

https://www.ballabutor.hu/elemes-butorok/prowansja

 

és étkezőszékeinket:

https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/bergen-szek-arany-vorosfenyo-tk2023

https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/cd-56-szek-fa-szarvasgomba

https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/cd-57-szek-fa-feher

https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/fiero-szek-fa-feher

https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/poprad-loca

https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/poprad-szek

https://www.ballabutor.hu/etkezo-szek/prowansja-krz-6-szek-andersen-fenyo-lefkas-tolgy