A forgalmazott bútoraink döntő többsége lapraszerelt bútor. A bútorcsalád elemei a kiterjedésüktől függően egy, vagy több eltérő méretű dobozban kerülnek leszállításra. Ezen csomagokban kerülnek elhelyezésre az összeszereléshez szükséges alkatrészek (csavarok, tiplik, vasalatok, stb.), valamint az összeszerelési útmutató.

A csomagolást gondosan megtervezik. Biztosítani kell, hogy a csomagolásan belüli elemek ne tudjanak elcsúszni egymáson. A hézagokat méretre gyártott hungarocell darabokkal küszöbölik ki. Rendszerint a dobozok legsérülékenyebb részén, az élein is hungarocell csík fut végig.

Más ágazatokhoz hasonlóan a bútorgyártásban is erőteljes koncentráció zajlott le az utóbbi évtizedekben. A gyártók egyre termelékenyebb gépsorokon, egyre magasabb szériaszámmal igyekeztek csökkenteni költségeiket, ezáltal versenyképesebb árat elérni. Ennek a mennyiségnek az értékesítése viszont már csak több ezer négyzetkilométeres körzeteben lehetséges. Ilyen távolságokban már csak lapraszerelten lehet rentábilisen eljuttatni a bútorokat. A gépsorokról leáramló mennyiséget több tízezer, akár 8-10 méteres magasságban bepolcozott raktárokban helyezik el, ami az összeszerelt bútorok esetében már elképzelhetetlen lenne.

Fontos szempont a lapraszerelt bútorok mellett, hogy a sérülés lehetősége sokkal alacsonyabb, mint az összeszerelt bútorok esetében. Ha pedig mégis sérült egy alkatrész, az a sérült alkatrész cseréjével orvosolható, míg az összeszerelt bútornál rendszerint csak a komplett elem cseréjével. Az sem utolsó szempont, hogy dobozonként a lakásba juttatás, és a lakáson belüli mozgatás is jóval egyszerűbb, mint ha mondjuk, egy lépcsőfordulónál, ajtónál elakadunk az összeszerelt bútor bevitelével.